Videoshoot Audiofile over RevelVideoshoot Audiofile over Revel.  In samenwerking met importeur Reference Sounds, een 4 minuten videoshoot over het Amerikaanse luidsprekermerk Revel

Revel, toch niet een merk wat direct naar boven komt indien je aan een luidsprekers denkt. In het dichtgegroeide woud aan luidsprekermerken  -enig idee hoeveel 't er al zijn?-  is het voor de fabrikant niet gemakkelijk hoog in 'top of mind' van de potentiële klant te komen. Kwaliteit van het product, de mate van aanwezigheid in de markt, de prijspropositie, het aantal gepubliceerde recensies...zijn allemaal middelen om de brand awareness te vergroten. Waarin het adagium luidt: 'hoe groter de awareness, hoe groter de kans op afzet'. "...De beste mensen, de allerbeste meetapparatuur én een super consistente sound..."Van de 20 luidsprekermerken die Audiofile voert, staat Revel symbool voor een ongekende concurrentieloze goede sound maar relatief slecht scoort in de 'top of mind' ranking van consumenten. Hoe dat komt? Kwestie van niet weten hoe goed dit merk klinkt.
Importeur Reference Sounds weet met de volgende tekst de filosofie van Revel goed te raken:
"....Een Revel luidspreker laat zich niet vergelijken met andere luidsprekers. Simpelweg omdat hij niet ontwikkeld wordt als andere luidsprekers. Waar veel speakers het geestkind zijn van één enkele ontwerper met de gouden oren is Revel het product van jarenlange research, meetprocedures, test protocollen en blinde luisterproeven. Ontwikkeld langs een duidelijke richtlijn die gevormd is door talloze onderzoeken naar onze perceptie van realistische weergave. Zo is elke Revel luidspreker, ongeacht model of prijs niet alleen geoptimaliseerd voor een evenwichtige weergave recht voor maar juist ook naast de luidspreker. Een eigenschap die gereflecteerd wordt door een uniform afstraalgedrag en een kaarsrechte frequentie karakteristiek..." 


En dat klopt. Revel laat zich in die zin moeilijk vergelijken met andere luidsprekers. Revel, onderdeel van hightech company Harman beschikt over extreme resources (mensen en middelen). De beste mensen, de allerbeste meetapparatuur én een super consistente sound, gedachte en uitvoering van hoe Revel speakers dienen te klinken, zorgt voor een herkenbare super gebalanceerde Revel sound. Een sound, waar de bekendere merken als KEF, B&W en Focal nog niet eens bij in de schaduw kunnen staan, althans, dat vindt Audiofile.Michael Huigen (eigenaar Reference Sounds) en Audiofile waren het er dan ook snel eens. Het zou tijd worden om Revel naar een hoger niveau te tillen. De eerste stap is gezet. Een 'straight from the hart' videoshoot over hoe Michel Keyner (eigenaar Audiofile) naar het merk kijkt, wat hij van de verschillende producten vindt én wat zijn favoriete speaker is!


Image: 
Laat zien op de homepage: 
Ja in het tweede vak