LexiCone voedingen

LexiCone voedingen

Benelux grootste USB DAC store, meer dan 20 merken gereed voor demo. Vanaf 199€ tot 20K€. 


Waarom House of DACs?

House of DACs is feitelijk de logische afgeleide van Audiofiles bedrijfsfilosofie 'concept-store  in  moderne  compacte  audio systemen'.  Het gedachtegoed van Audiofile hangt nu eenmaal aan de verkoop van hedendaagse, moderne compacte audiosystemen waar, naast topgeluid, gebruiksgemak en integratie in de leefomgeving een dominante rol speelt.
Een manier om hier aan te voldoen, is het toepassen van D/A converters, aangestuurd middels een (dedicated) computer al dan niet bediend via een device remote. Om onze positie in dit deel van het audiosegment te verstevigen is besloten om "House of DACs' op te richten.

Wat betekent 'House of DACs' voor u?
Allereerst, House of DACs laat een rijk assortiment D/A converters zien, allen demonstratieklaar. Om u een idee te geven. De collectie bestaat uit meer dan 20 merken, en het aantal groeit. Ook aan prijsklasses geen gebrek. Alle denkbare DACs, tussen 99€ en 20.000€,  zijn beschikbaar, voor u.

Veel keus
Audiofile gelooft sedert haar oprichting in het bieden van veel keuze binnen een bepaald segment. In die zin moet de klant beslissen op basis van de meest rationele- en relevante koopwaarden. Met een (te) beperkt merkenpakket verliest de verkopende partij aan objectiviteit, waardoor de kans op het geven van 'gekleurde' adviezen te zeer aanwezig is, althans, dat is onze zienswijze.

Proof of the pudding
...is in the listening. Zelfs een instap-DAC van 99 Euro kan uitgebreid getest worden. We hebben de ruimte, we hebben de producten en we hebben het geduld. En hoewel u onze DACs ook via onze webshop kunt bestellen geven we toch de voorkeur aan persoonlijk contact. Op basis van Google info, reviews en best prices een DAC op afstand kopen staat synoniem met het blind kopen van een product dat te allen tijde eerst beluisterd had moet worden.

30 dagen
Als laatste: mocht, ondanks het beoogde kwalitatieve traject toch twijfels ontstaan na de aankoop, dan kunt u beroep doen op de 30 dagen recht van retour. U krijgt dan netjes uw geld terug. Addertje onder het gras...deze service verlenen we alleen indien u hier in onze winkel uw dac gekocht heeft. Bij webshop bestelllingen geldt het wettelijke 14 dagen recht van retour.LexiCone/Syntaxx lineaire voedingen, verbetering van uw set op fundamenteel niveau.

Het verhaal over LexiCone/Syntaxx voedingen is er eentje met een gouden randje. In eerste instantie bedoeld om  -toen startende ondernemer/ontwerper van deze voeding-   Jan van Ginkel te helpen met het verkopen van deze voeding, is hij in korte tijd geëvolueerd van toetreder in de markt naar een gekende- en bekende bouwer van de beste lineaire voedingen. Chapeau voor provincie-genoot Jan.

De allereerste test met de LexiCone Syntaxx lineaire voeding, aangesloten op de uitstekende Mytek Brooklyn DAC, overtuigde al binnen enkele seconden. Zonder de voeding, de prachtige homogene klank van de Mytek. Met de lineaire voeding een totaal natuurlijke scheiding van instrumenten én stemmen. Met name typische klassieke tracks met veel strijkers (vaak violen), waar veel sets een diffuus, wat gecomprimeerde samensmelting van dergelijke instrumenten laten horen, zorgt de Syntaxx voeding voor het haarfijn ontrafelen van deze vaak moeilijk te reproduceren violen. In die zin adviseert Audiofile eerder in een uitstekende voeding te investeren, dan in hele dure kabels. Niet onbelangrijk wel te verstaan, maar een voeding tast veel meer het fundamentele niveau van een set aan. Waardoor meer auditieve duurzaamheid.

LexiCone kent een transparant programma lineaire voedingen. Als basis is de uitvoering met een 5V, 12V, 15V of 18V uitgang. Telkens in een dubbele uitvoering. Zo kunt u twee apparaten met dezelfde gewenste spanning 'bevoeden'. Deze voeding kost 849 Euro.

Tweede uitvoering is de duurdere multi-output Syntaxx voeding. U kiest dan zelf welke voedingsspaningen u graag voorzien wilt hebben. Zo is het denkbaar om zowel uw DAC, ethernetswitch, streamer en zelf voorversterker te voorzien van LexiCone spanningen! Naast de auditieve sprong, vervalt een deel van de wirwar aan netkabels, aangezien slechts een dunne voedingskabel van de LexiCone naar uw apparaat gaat. Dubbele winst dus. Of misschien wel nog meer, aangezien de investering voor vaak dure netsnoeren komt te vervallen. Richtprijs voor de voeding (namelijk afhankelijk van het aantal uitgangen en dus trafo's) is 1450 Euro.

Audiofile beweert overigens niet dat er geen gelijke concurrent te verkrijgen is. Immers, het ontwerp is niet gepatenteerd, de toegepaste electronica onderdelen zijn vrij te verkrijgen. Maar, het is misschien de insteek van het zo ambachtelijk als mogelijk bouwen (alles is point to point gesoldeerd), de passie voor het maken van dit product én de bovengemiddelde after sales drift van Jan van Ginkel, waardoor zowel Audiofile en een inmiddels behoorlijk aantal gebruikers totaal enthousiast zijn over de voedingen van LexiCone. 

 

Abonneren op LexiCone voedingen