Kii Audio Three

Kii Audio Three

Kii Audio, baanbrekend vanwege de toegepaste techniek!

Het aanbod luidsprekers en versterkers in de branche is enorm te noemen. Soms schertsen we wel eens 'er zijn meer merken te verkrijgen dan er klanten zijn....' Hoewel wat overdreven is er een kern van waarheid. Er is gewoonweg heel veel te verkrijgen, met vaak nauwelijks verschillen in features & benefits voor de klant. Gelukkig zijn er voldoende uitzonderingen, analyseer maar eens het Audiofile aanbod. Dit aanbod, waar het kaf van het koren gescheiden is, is er zelfs nog een specifiekere categorie, die als uniek en speciaal gezien mag worden. We noemen fabrikanten als luidsprekerbouwer Magico, of het Japanse TAD...en natuurlijk het Franse Devialet met haar innovatieve producten. Het bijzondere van deze merken is dat ze, door hun unieke eigenschappen, haast  eenzaam en zonder concurrentie bestaan.

In die zin is er een aantal overeenkomsten tussen de  nieuwe Devialet Phantom en de zojuist opgenomen Kii Audio Three all-in-one. Beide zeer compact. Beide gevuld met de meest krachtige- en compacte versterkers ooit. Beide subliem klinkend. Hoewel Devialet verder gaat in connectivity, de Phantoms kunnen wireless gekoppeld en kunnen draadloos contact maken met computers, tablets en diverse streamings diensten, gaat de Kii Audio Three weer verder in het auditieve gebied, ook niet onbelangrijk.

Elke Kii Audio Three heeft 6 versterkers van 250W per kast. Er zijn immers 4* 6,5 inch woofers, een 1*5 inch midrange en een 1 inch tweeter aan te sturen. De geluidsdruk is, gewoon ongekend groot. Met een piek geluidsdruk van 115dB (110dB kortdurig) kun je dus elke kamer vullen met geluid. het feit dat dit uit een kast van slechts 40cm hoog, 20cm breed en 40cm diep komt, is onbegrijpelijk. Het is ook het enige systeem die in staat is om de ramen  onze grootste showroom flink te laten resoneren.

Kii Audio, met haar 5-koppig Duits/Nederlands management team heeft met de lancering van de Kii Audio Three niet alleen in de Benelux landen en Duitsland hoge ogen gegooid, maar ook in andere strategische landen als de Verenigde Staten en Azië. Zowel in de consumenten- als in de studiowereld werd en wordt nog steeds vol lof en ontzag gesproken over deze kleine geweldenaar. Het Duitse audioblad 'Audio' heeft de 'Three' een bijna ongeloofwaardige score van 145 gegeven. Let wel, score 100 was destijds de referentie. Hoe dan ook, door de vele internationale recenties zijn wij de Three eens gaan testen. Het resultaat is duidelijk. Een dergelijk product van deels eigen bodem is te goed, te onderscheidend om niet op te nemen! 

In een prachtige kleur oranje staat de Three hier te schitteren! We wachten met smacht op de binnenkort te ontvangen Three 'controler'. Een apparaat, met luxe uiterlijk, die de digitale hub van de Three gaat worden. Volumeregeling, aansluiting voor S/Pdif, Toslink en USB maakt de Kii Audio Three tot niet alleen een waanzinnig product met een geluidskwaliteit van het allerhoogste niveau, maar is tevens een super compacte complete installatie met nauwelijks componenten. >Volgens mij was dit exact de visie van Audiofile ten tijde van oprichting!

Website Kii AudioAbonneren op Kii Audio Three