Constellation Audio

Constellation Audio

Constellation Audio, voor de meest kritische audio- en muziekliefhebber.

Daar waar de meeste highend bedrijven vaak leunen op dat ene talent -vaak eigenaar van het bedrijf-  gelooft Constellation in het samenstellen van het beste team waarin elk lid een superspecialist moet zijn. Dus geen alles-in-een persoon die van alle markten thuis is cq moet zijn, maar een met zorg samengesteld team. Het verbaasd ons eigenlijk dat nog zo weinig bedrijven deze (morderne) aanpak hanteren. Audioproducten worden namelijk steeds complexer, mede door de spagaat die fabrikanten moeten maken door het meer en meer toepassen van software in hun producten.

Constellation heeft daarom de grootste namen uit de audio engineering en industrial design gezocht, en gevonden, om deel te nemen aan dit 'dreamteam'. Elk lid van het team draagt daarom vanuit zijn specialisme bij aan het merk Constellation Audio.

De goal van Constellation Audio is evident: het ontwerpen en fabriceren van de allerbeste audio-apparatuur ter wereld. Klinkt strak en duidelijk, maar is natuurlijk een onwaarschijnlijk zware opgave. Nogmaals, Constellation gelooft in het bundelen van de allerbeste specialisten, waardoor in basis potentie is voor het bereiken van deze doelstelling. Alleen al met deze stelling weet het bedrijf zich te onderscheiden van bijna alle concurrenten. 

Klik eens op de link om kennis te maken met het team: Dreamteam Constellation

Audiofile heeft op het moment de Constellation Integrated Inspiration gereed voor demo.
Dit product een instapmodel noemen voelt wat vreemd aan, aangezien deze versterker een dikke 18K€ mag kosten. Tja, quality comes with a price.

De performance? Tot op vandaag zijn we nog niet voldoende in staat te beschrijven wat nou de specifieke auditieve eigenschappen zijn van deze nieuwe integrated amp.
Het klinkt niet buizig, maar ook weer wel. Het klinkt niet analytisch, maar ook weer wel! Het kinkt niet krachtig, maar toch ook weer wel. Verwarrend, niet?

Voor nu moeten we maar concluderen dat een Constellation product 'above excellence' natuurlijk klinkt. Hoewel de concurrentie in onze House of Amps met merken als Devialet, Ayre, Moon en Pass Labs stevig is, bestaat er vooralsnog geen merk die zo onwaarschijnlijk natuurlijk, krachtig en gedetailleerd klinkt. Een soort perfecte symbiose van de essentiële audioparameters die nodig zijn voor het perfecte geluid. 

Wij nodigen u uit voor een demonstratie van dit bijzonder merk. Omdat de excellente eigenschappen van Constellation pas hoorbaar worden na minimaal enkele uren luisteren hanteren we voor Constellation altijd een dubbele sessie (4 uur). Een bijzonder product verdient nu eenmaal een bijzondere aanpak, toch?

Abonneren op Constellation Audio