Cabasse luidsprekers

Cabasse luidsprekers


Cabasse luidsprekers, een fabrikant die al sinds jaar en dag bekend is vanwege haar hoge rendements speakers. Muzikaliteit en live performance is de rode draad in alle Cabasse series. Cabasse is opgericht in 1950 door Georges Cabasse. Gedreven door zijn talent om muziek en muzikale klankkleuren niet alleen te onthouden (wat voor velen nagenoeg onmogelijk is), maar ook te vertalen naar zijn luidspreker creaties, maakt hem tot  een haast geniale ontwerper.

Kenmerkend is ook de wijze waarop de tweeter geïntegreerd is met de middentoon-unit, die Cabasse ‘co-axial’ midrange-tweeter noemt. Groot voordeel van een dergelijk ontwerp is een duidelijke verbetering van het stereobeeld, met een betere plaatsing van stemmen en instrumenten. Zelfs het opbouwen van druk uit het stereobeeld is iets waar de coaxiaal systemen in excelleren. 

Helaas ervaren wij bij gelijkwaardige ontwerpen vaak een gebrek aan luchtigheid in het hoog alsook de mate van energie in hetzelfde gebied waardoor er snel luistervermoeidheid kan optreden. Er treedt dan een disbalans op, met de nadruk in het hoog. 

Verassend voor ons: de nieuwste monitor luidspreker van Cabasse, de Murano, kent deze nadelige eigenschappen totaal niet. Een luidspreker die hoog belast mag worden, waardoor ook geschikt voor grote ruimtes. Een luidspreker die echt waanzinnig focusseert, zelfs in de hoogte! Een basgitaar door de Murano’s komt echt als een puntbron binnen. Omdat het hoog mooi in balans is, treedt geen luistervermoeidheid op. De energie die deze speaker -let op, uit het stereobeeld- opbouwt is slechts met één ander merk te vergelijken. En laat dat nou net het wereldmerk TAD zijn! Op zich niet zo vreemd, aangezien beide merken werken met de co-axiaal drivers. Beide merken, in dit geval de TAD CE1 is ook een drieweg systeem in een kleine behuizing. We durven dan ook, met respect voor beide fabrikanten, te beweren dat de nieuwe Cabasse Murano gezien mag worden als de poor-mans TAD speaker. 

Voor nu omvat het Audiofile -Cabasse assortiment uit alleen de Murano. Overige types zullen wij in de toekomst aan de tand voelen, maar gezien de onverwachte performance van de Murano hebben besloten om deze speaker breed te promoten!

 

 

 

Abonneren op Cabasse luidsprekers