De nieuwe Magico S3

Onlangs gepresenteerd 'at the CES' Las Vegas...de Magico S3. Het model die qua prijs en grootte tussen de bestaande Magico S1 en Magico S5 ligt.

Ondergetekende heeft de eer gehad deze speakers ook daadwerkelijk in Las Vegas te mogen beluisteren! Ondanks de persoonlijk voorkeur voor goede 2-weg systemen, zoals een Magico S1, bleef de S3 zozeer plakken dat een sessie met de S3'en hier in de Audiofile/Devialet-store onvermijdelijk was.

Even terug naar het ontwerp. De Magico is een fullrange speaker en heeft, net zoals de S1, heeft de S3 een gesloten kast. Groot voordeel is de betere definitie van het laag, minder grillige uitspattingen van het laag, waardoor gemakkelijker te plaatsen in de ruimte. Daarnaast heeft een goed ontworpen gesloten systeem meer snelheid in het laag, waardoor de zogenaamde  -en voor mij belangrijke-  groovefactor optimaal is. De tweeter is een MB30 Byrillium, die zich kenmerkt, althans binnen de Magico ontwerpen, als een tweeter met een bijzondere doortekening in het hoog. Dus, hoge resolutie, voldoende energie voor het live gevoel, maar echt nooit scherp! ...Tenzij de amp het produceert.

De MB390 midden unit, die in een aparte behuizing zit, komt uit de Magico stal, net zoals de twee 8inch woofers in de S3. Daarnaast een gebogen aluminium behuizing, die zo typisch is voor Magico. 


De S3 Byrillium tweeter en midunit komen trouwens rechtstreeks uit de duurdere S5.

De S3 weegt 68Kg, heeft een hoogte van 122 cm en is te verkrijgen in de typische CAST- en hoogglans kleuren.

Het feit dat Audiofile/Devialet-store deze speakers heeft opgenomen geeft aan hoe bijzonder de S3-en klinken. Om een lang verhaal kort te maken: een unieke cocktail van muzikaliteit (= heel gemakkelijk om naar te luisteren), Gortdroog laag (waardoor meer definitie en minder kamerinvloeden), in combinatie met een Devialet 170 of 240 een extreem ragfijn geluidsbeeld (= veel detail, ruimte info, opname info zonder analytisch te klinken), met een hoge groove factor. Deze speakers kunnen dus echt swingen. En ja...de volgende statement mag de nodige reacties ontlokken: zelfs met internetradio, waarschijnlijk omdat het systeem zo haarfijn klinkt, is het genieten geblazen met deze speakers.